2 white

הכנה לקבלה לרפואת שיניים

שלב השאלונים בעברית, שלב הראיונות בתל אביב, יום סימולציה

למה לבחור בפייר?

אכפת לנו ממך! פשוט ככה. כל הצוות של פייר מורכב מסטודנטים לרפואת שיניים ורופאי שיניים שהיו בדיוק איפה שאתם. אנחנו יודעים כמה התאמצת ועד כמה חשוב לך להגשים את החלום ולכן , אנחנו כאן בפייר לדאוג שהוא יקרה. אנחנו רואים אותנו כצוות ביחד איתכם ומביאים את הנסיון שלנו בכדי להפוך את עצמכם לגרסא הטובה ביותר של עצמכם כזו שתדע לדבר ביום הראיונות שלך בצורה הכי קולחת , אוטנתית ומדויקת.

פייר פעילה מזה חמש שנים ומתגאה באחוזי קבלה של 93% לרפואת שיניים. היה לנו הכבוד ללוות למעלה מ 150 מועמדים וכמעט כולם התקבלו.

בנוסף , אנו ההכנה היחידה שנותנת ליווי ארוך טווח ואיכותי, ממש לא מסתפקים בכמה מפגשים בודדים ונפרדים לשלום. כל מועמד אצלנו מקבל חונך אישי שיידע להכיר אותך לעומק ולהכווין בדיוק לצרכים שנכונים לך.

הרצאת שאלון ביוגרפי

125 ₪

[tribe_mini_calendar category="cat-1"]

בדיקת שאלון ביוגרפי

מתכונת “פינג פונג” : אתם שולחים לבדיקה -> מקבלים משוב מעמיק -> מתקנים ושולחים חזרה -> ומקבלים משוב נוסף

בדיקת 5 שאלות תפקידים

350 ₪

בדיקת 3 שאלות אירועים

300 ₪

ההכנה האישית של פייר

יום סימולציה
פייר , הדבר שאנו הכי מתגאים בו הוא יום הסימולציה שלנו. אנו מזמינים אתכם להתנסות בדבר הכי קרוב שיש לתחושה שתהיה לכם בראיונות עצמם

ההצלחות של התלמידים שלנו

תנאי קבלה לרפואת שיניים

פייר הכנה למבחני הקבלה לרפואת שיניים

לימודי רפואת השיניים בישראל הם בני 6 שנים ומטרתם להכשיר אתכם לטיפול במחלות הפה והשיניים וכן לפתח אצלכם גישה והבנה במחקר ביו-רפואי בתחומים אלה. תוכנית הלימודים מורכבת משני שלבים שכל אחד מהם בן 3 שנים.

הוא שלב הלימודים הקדם-קליניים והוא כולל קורסי יסוד במתמטיקה, פיזיקה, כימיה, סטטיסטיקה וכן קורסי מבוא במדעי החיים ומדעי הרפואה (ביולוגיה, אנטומיה, פיזיולוגיה, גנטיקה, ביוכימיה, פתולוגיה, אימונולוגיה, מיקרוביולוגיה ועוד), עם התייחסות מיוחדת להיבטים הדנטליים. השלב השני מבוסס על לימודים קליניים עיוניים ומעשיים במרפאות הלימודיות של בית הספר לרפואת שיניים ובמרפאות פה ולסת בבתי חולים.

בתום הלימודים ולאחר שתעברו את בחינות הרישוי הממשלתיות תהיו זכאים לתואר דוקטור לרפואת שיניים, ומי שירצה יוכל להמשיך להתמחות של מספר שנים באחד מענפי רפואת השיניים.

תחום רפואת השיניים הוא אחד התחומים המבוקשים ביותר ללימודים גבוהים, מה שיוצר תחרות גבוהה ומאפשר לאקדמיה להציב תנאי קבלה תובעניים. לימודי רפואת שיניים מתקיימים בשתי אוניברסיטאות ברחבי הארץ: האוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת תל אביב. על מנת להתקבל ללימודים באחת מהאוניברסיטאות האלה, יש לעבור שלושה שלבי מיון שונים, וכן לעמוד בסף תנאי הקבלה הבסיסיים.

באופן כללי, מה שנדרש מכם זה לא רק להראות ציונים גבוהים, בעיקר במקצועות הריאליים, אלא גם לעבור מבחני אישיות, ראיונות אישיים ושאלונים דיגיטליים שונים. מטרת תהליך המיון הזה היא לאבחן את התאמתכם ללימודי רפואת שיניים, שנחשבים לתובעניים במיוחד, ולבדוק יכולת התמודדות עם מצבי לחץ ואי ודאות,
בשלות רגשית, יכולות עבודה בצוות ותקשורת בין אישית ועוד.

ועדות קבלה בחוגים משקללות את ההישגים שלכם בבגרות, בפסיכומטרי ובמבחני האישיות, ומקבלות את ההחלטה עבור כל מועמד בפני עצמו. קחו בחשבון שמדי שנה מתקבלת קבוצה מצומצמת של סטודנטים בלבד לחוגים ברפואת שיניים.

קיים הבדל בדרישות ומבחני הקבלה בין שתי האוניברסיטאות ולכן אנחנו נפרט את תנאי הקבלה עבור כל אוניברסיטה בנפרד.

פסיכומטרי – 640 ומעלה

בגרות – מלאה, חובה ציון “עובר” ב-4 יחידות במתמטיקה לפחות.

אנגלית – נדרש ציון של 120 לפחות במבחן המיון באנגלית שבמסגרת הבחינה הפסיכומטרית או במבחן אמיר”ם, או בבחינת אמי”ר.

ציון ההתאמה הבסיסי יחושב על פי הציון הפסיכומטרי בשילוב עם ציון בגרות או ציון ממירי בגרות (מכינה אקדמית או השכלה אקדמית).

משקלות המרכיבים: 30% בגרות/מכינה ו- 70% הציון הפסיכומטרי או 50% השכלה חלקית או מלאה ו-50% הציון הפסיכומטרי.

למידע נוסף על תנאי הקבלה באתר אונ׳ תל אביב

פסיכומטרי – 650 ומעלה

בגרות – ממוצע הציונים הסופי בבגרות ישוקלל עם ציון הפסיכומטרי לקבלת תוצאה אחת. יתקבלו אלה בעלי הציונים המשוקללים הגבוהים ביותר

אנגלית – 120 ומעלה בפרקי האנגלית במבחן הפסיכומטרי או ציון 220 במבחן אמי״ר

למידע נוסך על תנאי הקבלה באתר האוניברסיטה העברית

שלב 2: אוניברסיטת תל אביב – מבחני הידע ומבחן ראיה מרחבית

אלה העומדים בדרישות הסף, יוזמנו למבחן ידע במתמטיקה, וכן למבחן ידע בכימיה או בפיזיקה. הבחינה מקבילה לחומר לבגרות ברמת 3 יחידות לימוד בכימיה או 4 יחידות לימוד בפיזיקה וכן ברמת 4 יחידות לימוד במתמטיקה.

משך המבחנים: שעה לפרק הראשון במתמטיקה ועוד שעה וחצי לפרק השני לבחירתכם – כימיה או פיזיקה. סה”כ שעתיים וחצי.

בנוסף, בזמן מבחני הידע מתקיימת בחינה בראייה מרחבית בתחום רפואת השיניים. המבחן כולל שאלות כמו למשל: השלם את החסר בצילום הרנטגן, צורות וכלים מעולם רפואת השיניים, הערכת גדלים של קווים מצוירים על שיניים, ועוד.

שימו לב: במידה ואין לכם את הידע הנדרש – האוניברסיטאות מציעות תכניות מכינה לכל אחת מבחינות הידע בנפרד. הן מתקיימות אחד לשנה, אורכות בין חודש לחודש וחצי ומתבצעות באופן מקוון כשלוש פעמים בשבוע.

שקלול הציון במבחני הידע והראיה המרחבית הוא: ציון “עובר” יקבל כל מועמד שציונו במבחן התפיסה המרחבית נכלל בקבוצת 80% של הציונים הגבוהים, וקיבל ציון מעל 60 במבחני הידע.

שלב 2: האוניברסיטה העברית – שאלוני אישיות
יש לשים לב שהחל משנת 2023 שלב זה בוטל וכבר לא קיים – ישנו רק שלב הראיון.

אתם תקבלו הזמנה ליום אבחון מיוחד ובו תתבקשו למלא שאלוני אישיות ולעבור מיונים נוספים.

השאלון הביוגרפי: זהו מבחן הכולל 25 שאלות פתוחות משני סוגים: 13-12 שאלות ביוגרפיות אישיות, ו-13-12 שאלות העוסקות בדילמות אתיות.

השאלות הביוגרפיות הן שאלות שבהן תתבקשו לתאר סיטואציה שבה התמודדתם עם אתגר מסוים,
למשל: תאר/י סיטואציה בחייך האישיים שבה זיהית שמישהו זקוק לעזרתך מבלי שזה נאמר לך במפורש. חלק מהשאלות כוללות כמה סעיפים, שבהם יופיעו שאלות המשך, למשל איך זיהית את המצוקה ובאיזה צורה פתרת אותה. השאלות בחלק זה של האבחון נועדו לבדוק אם יש לכם את הבגרות הרגשית, יכולת התמודדות עם כישלונות, ביקורת עצמית, כנות ועוד תכונות אופי הנדרשות מבעל מקצוע העוסק בתחום מטפל-מטופל.

השאלות העוסקות בדילמות אתיות מציגות סיטואציות היפוטתיות מורכבות המכילות בדרך כלל איזשהו קונפליקט ערכים, בהן תצטרכו להסביר איך הייתם פועלים ולמה.
למשל: שאלות בהן ישנם שני ערכים המתנגשים בניהם (כיבוד סמכות, טובת המטופל, גילוי נאות וכו’) ועליכם יהיה להחליט  על פי איזה ערך תפעלו. מטרת השאלות היא לבחון את תהליך שיקול הדעת שלכם, וללמוד על הערכים המוסריים עליהם אתם מתבססים.

הציון של השאלון הביוגרפי נע בטווח שבין 150 ל-250, ואתם צפויים לקבל אותו בתוך ארבעה עד חמישה שבועות ממועד מילוי השאלון. כמחצית מהמועמדים, אלו שקיבלו את הציונים הטובים ביותר בשאלון, יעברו לשלב הבא – הראיונות האישיים.

זהו השלב שבו יזמינו אתכם ליום תחנות הכולל 3 תחנות של ראיון אישי, תחנת אנימציה ותחנת מילוי שאלון של”ו.

תחנות ריאיון – בתחנות אלה תעברו ריאיון אישי-ביוגרפי. הראיון האישי נערך ע”י 3 מראיינים שיכולים להיות מרצים מביה”ס לרפואת שיניים, פסיכולוגים וגם רופאי שיניים. במהלך הריאיון הם יבחנו את המוטיבציה שלכם לעסוק ברפואת שיניים, ואת היכולת שלכם להתמודד עם האתגרים שהמקצוע מזמן. מדובר ב- 3 תחנות, כשתחנה אחת היא תחנה השואלת על דילמה והתמודדות עימה, ו2 תחנות נוספות של ראיון אישי.

מה שואלים בתחנות של הראיון האישי בתל אביב?

דרכי התמודדות עם מצבים וקשיים מהעבר.

יתרונות וחסרונות שלך ושל המקצוע.

למה דווקא רפואת שיניים?

ידע על המקצוע.

תכונות אופי.

תחנת אנימציה – בתחנה זו תצפו בהקרנה של סיטואציה המתרחשת בין רופא/ת שיניים לבין מטופלים או קולגות. כל סרטון יציג דילמה אתית מעולם הרפואה. לאחר כל דילמה תתבקשו לנתח את הסיטואציה ולדרג חמישה סעיפים מהדבר הנכון ביותר לעשות באותו מצב, ועד הדבר שהכי לא נכון לעשות. אחר כך תתבקשו לדון בזה עם המראיינים.

שאלון של”ו – שאלון אישיות ממוחשב שיצר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. מכיל כ- 120 שאלות. השאלות בשאלון מורכבות משני סעיפי בחירה, ובכל שאלה תתבקשו לסמן את הסעיף שאתם יותר מזדהים איתו. טווח הציונים בשאלון נע בין 250-150, והוא נמשך עד שעה.

שקלול הציון הסופי של יום הראיונות הוא כזה: תחנות ראיונות (70%), תחנת אנימציה (15%) ושאלון אישיות ממוחשב (15%).

האוניברסיטה העברית – שלב הראיונות
מה שואלים בתחנות של הריאיון האישי באוניברסיטה העברית?
שאלות לדוגמא יכולות להיות: מדוע דווקא רפואת שיניים?

בדיקת המוטיבציה והרצון ללמוד רפואת שיניים.

דילמות אתיות

ידע על המקצוע, היתרונות והחסרונות

תכונות אופי

חלק מהשאלות יבדקו את היכולת שלכם להתמודד עם אתגרים שהמקצוע עשוי לזמן.

שאלה אופיינית לדוגמה היא: “כיצד תתמודדו עם שחיקה?”.

שלב זה בודק את המוטיבציה והרצון שלכם ללמוד רפואת שיניים, את שיקול הדעת שלכם בהתמודדות עם דילמות אתיות וכמו כן לעמוד מעט על האופי שלכם.

הציון הסופי משוקלל לפי משקל 75% לראיונות האישיים ו – 25% לציונים המשוקללים של הפסיכומטרי ותעודת הבגרות.

מי שמתקבל הם בעלי הציונים הגבוהים ביותר במדרג לפי מכסת הסטודנטים בחוג.

בואו נעשה סדר:

באוניברסיטת תל אביב צריך לעבור:
1 – דרישות הסף – שקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי + אנגלית – ציון התאמה “רפואה ראשוני”.

2 – שלב שני: מבחני ידע במתימטיקה + כימיה/פיסיקה + מבחן ראיה מרחבית.

3 – שלב שלישי – יום תחנות המורכב מראיונות אישיים + ניתוח סרטון אנימציה + מילוי שאלון של”ו.

באוניברסיטה העברית בירושלים צריך לעבור:
1 – דרישות הסף – שקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי + אנגלית

2 – שלב שני: מילוי שאלוני אישיות – השאלון הביוגראפי (החל משנת 2023 כבר לא קיים ויש רק את יום הראיונות)

3 – שלב שלישי – יום ראיונות אישיים המורכב ממילוי שאלון ממוחשב + שני ראיונות אישיים

  1. המסלול השש שנתי – הכנה לשאלון הביוגרפי ויום התחנות
  2. המסלול הארבע שנתי – הכנה למסלול הארבע שנתי
  3. המבחן הביוגרפי – הכנה למבחן הביוגרפי
  4. יום התחנות – הכנה ליום התחנות + דוגמאות
  5. שאלון של”ו – הכנה למבחני הקבלה לרפואה – שאלון של”ו
  6. לא יודעים מה ההבדל? היכנסו > מה ההבדל בין מו”ר למרק”ם 
  7. סכמי קבלה משנים קודמות – סכמי קבלה מעודכנים
  8. רפואת שיניים – הכנה למבחני הקבלה לרפואת שיניים 

החלום שלכם הוא המשימה שלנו

הרשמו עוד היום להכנות למבחני רפואת השיניים!